De vakantie rooster puzzel

woensdag - 21 september 2022

In de zomermaanden, en zeker nu de maatregelen m.b.t. Covid wat meer vrijheden geven, zijn  en gaan er vrijwilligers op vakantie. Dat is, zeker na die 2,5 jaar, weer een fijn gegeven.

 

Als Steun.Midden Holland hebben wij in deze periode best profijt gehad van het gegeven dat er minder mensen op vakantie gingen. Dat resulteerde in de diensten die makkelijker in te vullen waren. Nu is  2022  weer als van ouds en moet de “vakantie”puzzel soms gemaakt worden.

 

Juni en September

Bij Steun. Midden- Holland zijn de maanden juni en september de “drukke” vakantiemaanden. Ook is merkbaar dat de vrijwilligers van onze organisatie zich in de zomervakantie regelmatig beschikbaar stellen als oppas en bijstand als het gaat om werkende ouders van jonge (klein) kinderen.

 

Maar ondanks de mitsen en maren lukt het altijd om met elkaar de puzzel te maken. Soms vragen vrijwilligers wel eens of wij het niet vervelend vinden “het rooster” in te vullen.

 

Saamhorigheid

En inderdaad, soms komt het niet uit, duurt het lang en kost het tijd, maar voor mij overheerst het gevoel van saamhorigheid en merk ik dat de groep vrijwilligers heel flexibel is, altijd meedenkt daar waar nodig. Het geeft  een gevoel dat wij werken met een  leuke groep vrijwilligers, die allemaal bereid zijn om tijd te besteden aan de medemens, en hun verantwoordelijkheid nemen. Ik kan er daarom ook “blij” van worden als het weer gelukt is.  Onze vrijwilligers nemen de RIVM maatregelen, waar ook wij mee werken,  serieus en dat maakt dat er wel eens “op de valreep” een dienst over genomen moet worden.

 

De coulance naar elkaar en de gasten is groot. Dat maakt dat het rooster, ook in de vakantietijd weer sluitend te maken is, en dat is een prima constatering en een mooi gegeven voor onze gasten.

 

Ik ben er trots op!

Elles

coördinator