Eerste dag in het hospice

Op de dag dat u naar een van onze hospices komt, wordt u ontvangen door onze vrijwilligers die op dat moment dienst hebben. Onze ervaring is dat u een ingrijpende beslissing heeft moeten nemen om de laatste periode van uw leven in het hospice door te brengen. Wij realiseren ons dat maar al te goed en onze vrijwilligers zijn voorbereid om u zo goed mogelijk te ontvangen.

 

Wij doen er alles aan om uw verblijf naar uw wens te laten verlopen. De coördinator komt dagelijks bij u langs om te zorgen dat uw verblijf goed verloopt. In het hospice werken veel verschillende mensen dus een goede communicatie tussen u en alle medewerkers is van groot belang. Voor de rapportage is een dossier aanwezig waarin alle disciplines (coördinatoren, vrijwilligers,thuiszorgmedewerkers en huisartsen) hun bevindingen schrijven en alle afspraken noteren. Het dossier staat op naam van de bewoner en ligt op uw kamer.

 

Verpleegkundige zorg

De eerste dag maakt u ook kennis met een van de verpleegkundigen van Zorgpartners. Zij stelt samen met u een zorgplan op waarin staat beschreven welke medische zorg aan u wordt gegeven.

 

Medicatie

Tijdens uw verblijf in het hospice in Gouda wordt de medicatie geleverd door apotheek Rond. In Waddinxveen zal apotheek Waddinxveen aan de Limaweg hiervoor zorgdragen. De verpleegkundige zorgt dat de juiste medicatie in huis is.

 

Begeleiding door huisarts

Indien u van buiten Gouda of Waddinxveen komt, zal een andere huisarts deze zorg overnemen van uw eigen huisarts tenzij anders afgesproken. Voor Gouda is dat Huisartsengroep Bloemendaal/Lekkenburg en huisartsen Stoffer, Smithuis, Hackeng, Berden, Teunissen en Stalman. Voor Waddinxveen zijn dat huisartsen Bac, Vriesendorp, Maaijen en van de Brule. In overleg komt de huisarts tijdens een van de eerste dagen bij u op bezoek voor een nadere kennismaking.