Hospice in Gouda

Sinds 2002 is de witte villa aan de Ridder van Catsweg te Gouda in gebruik als hospice. Het Hospice beschikt over vier gastenkamers, een logeerkamer voor familieleden, kantoorruimtes en een huiskamer/keuken. In de tuin is een ruimte voor bijeenkomsten; het Atelier genaamd.

 

Zorg en bezoek

Familie en vrienden zien wij niet als bezoek. Mogelijk worden er afspraken gemaakt over bezoek indien de bewoner aangeeft dit graag te willen. Voor de vrijwilligers is het prettig te weten wanneer u er bent en weer weg gaat. Zij weten dan dat de bewoner alleen is. Familieleden en vrienden kunnen op elk moment meehelpen met de zorg. Wij stimuleren de mantelzorgers om zoveel mogelijk aanwezig te zijn, en als het kan zoveel mogelijk te doen of met de zorg of met andere ondersteunende activiteiten.

Jan over zijn vrouw:

"In het begin zat ze in een rolstoel en at ze in de huiskamer, maar dat ging al snel niet meer. Ze trok zich terug, zo zit ze in elkaar. In het hospice kreeg ze die ruimte, daar lopen ze niet om je heen te truttelen als je dat niet wilt. Jij bent de baas. Maar als er iets is, is er altijd iemand, in no time."

Faciliteiten