Ook in hospice Waddinxveen twee leerlingen aan de slag

maandag - 12 februari 2024
Ook in hospice Waddinxveen zijn twee leerlingen begonnen die via MAD (Make A Difference)-Waddinxveen een maatschappelijke diensttijd traject doen.
Lees verder

VPTZ viert 40 jaar bestaan met verhalen

maandag - 5 februari 2024
VPTZ Nederland bestaat 40 jaar en geeft vrijwilligers een podium om hun verhaal te vertellen. Lees hier het verhaal van Renate, vrijwilliger Ondersteuning Thuis
Lees verder

Deskundige vrijwilligers ondersteunen patiënt en naaste in laatste levensfase

woensdag - 3 januari 2024
Als mensen in de laatste levensfase thuis verblijven, vraagt dat veel van de omgeving. Hulp van vrijwilligers kan dan van enorme waarde zijn. Voor de patiënt zelf, maar zeker ook voor de mantelzorgers. Het zou goed zijn als artsen de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) organisatie in hun gemeente in elk geval kennen, zodat het verwijzen ook makkelijker wordt.
Lees verder

Krantenartikel krijgt een smakelijk staartje

woensdag - 27 december 2023
Naar aanleiding van het kerst-artikel in Hart van Holland Zuidplas biedt Niels Koelewijn van Het Stoepje "een kerststolletje" aan voor Steun. Midden-Holland/Waddinxveen
Lees verder

Oud-vrijwilliger Paula exposeert in 't Atelier

woensdag - 29 november 2023
Oud vrijwilliger Paula van Doorn-van der Meijde exposeert deze winter in het Atelier achter het hospice in Gouda met haar prachtige olieverfschilderijen.
Lees verder

Twee jongeren beginnen aan MDT traject in hospice Gouda

donderdag - 21 september 2023
Met enthousiasme begroeten we op 19 september 2023 twee jongeren die tot eind januari in het kader van een MDT traject ervaring komen opdoen in het hospice in Gouda. Ze worden begeleid door Netwerk Samen voor Goud en onze vrijwilligers Janie en Nelleke.
Lees verder

Thuis sterven met hulp van VPTZ-vrijwilligers

donderdag - 14 september 2023
Het merendeel van de mensen wil thuis sterven. Dit lukt maar in de helft van de gevallen. Oorzaken zijn divers en hebben we niet altijd in de hand. Wat we wél kunnen doen is Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ-vrijwilligers) inzetten.
Lees verder

Lysandra Wiersma exposeert in 't Atelier bij hospice Gouda

woensdag - 30 augustus 2023
Dit najaar exposeert Lysandra Wiersma in 't Atelier. Ze schildert doorgaans geabstraheerde bomen aan de hand van zelfgemaakte foto’s. ‘Ik ben in de bossen opgegroeid, daar komt het waarschijnlijk van.’
Lees verder

Minke: Je treft overal iets anders aan

maandag - 19 juni 2023
Minke werkt inmiddels 18 jaar als vrijwilliger bij de mensen thuis.
Lees verder

Eng? Dat vindt Marije niet.

maandag - 12 juni 2023
Marije is onze jongste vrijwilliger. Ze is 29 jaar en werkt bij de mensen thuis.
Lees verder

Samenwerking tussen zorgverleners en vrijwilligers steeds gelijkwaardiger

maandag - 12 juni 2023
Hoe zorgen we er samen voor dat mantelzorgers en naasten de zorg voor hun dierbare in de laatste levensfase thuis volhouden? De inzet van deskundige vrijwilligers speelt daarbij een grote rol.
Lees verder

Bij de mensen thuis werken past bij mij

maandag - 5 juni 2023
Inge werkt nog maar kort als vrijwilliger Ondersteuning Thuis, zo’n anderhalf jaar. Ze heeft een eigen massagepraktijk in Waddinxveen.
Lees verder