Over ons

Geschiedenis

In 2002 is hospice Midden Holland tot stand gekomen door een initiatief van vrijwilligers uit de verschillende geledingen in de samenleving. De witte villa aan de Ridder van Catsweg bleek een uitstekende locatie te zijn. Veel Gouwenaars weten nog dat er krakers hebben gewoond in het huis. Met de inzet van veel enthousiaste mensen en met behulp van het bedrijfsleven en sponsoring kon in 2003 het pand in gebruik worden genomen.

 

Fusie

In 2006 is de stichting hospice Midden Holland gefuseerd met de Christelijke Terminale Thuiszorg Gouda en vanaf 1 januari 2010 hebben we de activiteiten van VPTZ Informele Zorg van Vierstroom overgenomen. Door deze bundeling in de regio Midden-Holland staat er een krachtige en deskundige organisatie op het gebied van vrijwillige terminale zorg met maar liefst 140 vrijwilligers.

 

Tweede hospice geopend

In maart 2016 is de samenwerkingsovereenkomst tussen bestuur Vrienden hospice Waddinxveen en bestuur Midden Holland ondertekend. Na bijna een jaar bouwen wordt op vrijdag 29 september 2017 het hospice in Waddinxveen officieel geopend.

 

VPTZ

Wij zijn lid van het landelijke steunpunt VPTZ Nederland onder nummer 1208. VPTZ staat voor Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg.