Miranda blogt 01

maandag - 11 februari 2019

Miranda van de Wijngaard schrijft een blog over haar training voor de Nijmeegse Vierdaagse ter ere van haar vader. Ze heeft een sponsorpagina geopend op www.devierdaagsesponsorloop.nl, waar iedereen haar goede doel (hospice in Waddinxveen) kan ondersteunen. Lees hieronder Miranda's eerste blog.

 

Dag 01

Vroeg uit de veren vandaag. Mijn voorbereiding voor de Nijmeegse vierdaagse gaat weer beginnen. Vorig jaar weinig gelopen dus moet ik de kilometers weer in de benen krijgen. Gestart vanaf mijn huis met rugzakje met water en een appeltje. Koptelefoon op, Strava app aan en starten. Er staat een stevige wind en de temperatuur is prima. Als je loopt krijg je het snel warm.

 

Het stuk richting Gouda loop ik voor de wind, dat loopt wel lekker. Genieten van het mooie landschap om mij heen. Als ik loop denk ik weleens goh ik denk helemaal niets, het maakt mijn hoofd leeg. Maar vandaag moest ik veel aan mijn vader denken.

 

Terwijl ik alleen tussen de koeien en vogels loop, heb ik mijn tranen even de vrije loop gegeven. Dat lucht wel even op.

 

Op de Baarsjeskade krijg ik de volle laag van de harde wind. Kost kracht, maar is goed voor de beenspieren. Die moeten ook flink aan de slag bij de zeven heuvelen, de 3e dag van de vierdaagse.

 

Uiteindelijk bijna 13 kilometer gelopen. De eerste kilometers staan op de teller. Op naar volgende week, dan loop ik de RS80 in Woerden.