Miranda blogt 07

maandag - 15 april 2019

Miranda van de Wijngaard schrijft een blog over haar training voor de Nijmeegse Vierdaagse ter ere van haar vader. Ze heeft een sponsorpagina geopend op www.devierdaagsesponsorloop.nl, waar iedereen haar goede doel (hospice in Waddinxveen) kan ondersteunen. Lees hieronder Miranda's zevende blog.

 

Bloesemtocht

Ik keek er naar uit om mijn 5e bloesemtocht te lopen. Al vroeg werd ik opgehaald door mijn ooms en tante en reden we richting Geldermalsen.

 
Het was al behoorlijk druk. Het is altijd een druk bezocht evenement: bijna 35.000 wandelaars. Het lijkt een beetje op de Nijmeegse.

 

We moesten nog even wachten op mijn nichtje, maar rond 8.45 zijn we gestart.

 
Net na de start krijgen we een Kanzi appeltje. Dat is traditie en hij smaakt lekker fris en sappig. Een goed begin van de 25 km tocht, Parcours West.

 

We lopen door de eerste boomgaard. Er wordt flink gesproeid vanwege de nachtvorst en we lopen snel onder de 'plaatselijke buien' door. Het levert wel prachtige foto's op: bloesem met ijspegels.

 

Parcours West voert over het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, ook wel het openlucht museum van de Betuwe genoemd. De routes gaan via het landgoed langs de zuidelijke oever van de Linge. We lopen via Beesd en Rhenoy, langs de Linge oever weer terug naar Rumpt en Enspijk.

 
Ik heb de feeling weer goed te pakken. Met mijn nieuwe zooltjes en wandelwol loop ik lekker.

 
Rond de klok van 15.15 is de finish in Geldermalsen in zicht. Daar wandelen we weer terug over de Deilsedijk naar de veiling.

 
In total 28,4 km gelopen, zonder blessures en genoeg energie over voor de 40....!

 

Bloesem met ijspegels