Vrijwilligers bezoeken VPTZ-congres 'Samen van betekenis'

woensdag - 9 oktober 2019

Zes van onze vrijwilligers bezoeken het VPTZ-congres 'Samen van betekenis - Jij maakt het verschil' op woensdag 9 oktober 2019 in Amersfoort. Koningin Máxima is ook aanwezig. Het lukt Hannie en Toekie om een foto van Koningin Máxima en Minister Hugo de Jonge te maken.

 

Fleur Imming (directeur VPTZ Nederland) heeft tijdens het druk bezochte VPTZ-congres ‘Samen van betekenis – jij maakt het verschil!’ de Prijs de Vrijwilliger-award uitgereikt aan Vrijwilligers Terminale Zorg (Den Haag). Deze prijs staat symbool voor al het goede werk dat door de ruim 12.000 vrijwilligers wordt gedaan. Naast Vrijwilligers Terminale Zorg (Den Haag) behoorden ook Humanitas VPTZ Noord Holland Noord en Stichting Hospice Groep Haarlem tot de genomineerden. Zij ontvingen allen felicitaties van Koningin Máxima die als gast aanwezig is bij een deel van het programma.

 

Koningin Máxima woonde vanmiddag een lezing van Steven Vanderstichelen (onderzoeker VUG en Gent University) bij over de rol en positie van de vrijwilligers in de palliatieve zorg.

  

Minister Hugo de Jonge (VWS) lanceert een nieuw filmpje in de publiekscampagne over palliatieve zorg ‘Ik heb te horen gekregen dat ik doodga. Maar tot die tijd leef ik’. Hierin is prachtig in beeld gebracht wat een VPTZ-vrijwilliger kan doen en betekenen. Sander de Hosson ontvangt de Elisabeth Kübler Ross-penning uit handen van Ageeth Ouwehand, bestuursvoorzitter van VPTZ Nederland, vanwege zijn inzet om de menselijke kant van de (palliatieve) zorg, onder de aandacht te brengen bij een groot publiek.