Covid 19 huis Waddinxveen

maandag - 4 mei 2020

Het bijna-thuis-hospice in Waddinxveen is klaar voor ontvangst van terminale mensen en COVID-19-positief

 

Op 9 april stelde het Transfer coördinatieteam Midden Holland onder leiding van Hansje Pontier aan Steunpunt Midden Holland de vraag of zij een locatie beschikbaar wil stellen voor terminale COVID-19-positieve mensen.

 

Na drie weken van voorbereiding is het zover, het bijna-thuis-hospice is geschikt gemaakt voor terminale mensen met COVID-19 voor wie behandeling niet meer zinvol is. Zij kunnen in alle rust met aanwezigheid van familie (beperkt en de RIVM-richtlijnen volgend) de laatste levensdagen doorbrengen.

 

Door goede afstemming en samenwerking met Zorgpartners en huisarts E. Bac en zijn collegae staan de medewerkers en vrijwilligers van Steunpunt Midden Holland klaar. De werkwijze en de maatregelen die nodig zijn voor ieders veiligheid worden gecommuniceerd naar gast en familie zodra de komst van een gast naar Waddinxveen is geregeld.