ACT commodities Group doneert 135.000 mondkapjes aan vrijwilligers palliatieve terminale zorg

vrijdag - 11 december 2020

ACT commodities Group doneert 135.000 mondkapjes aan vrijwilligers palliatieve terminale zorg

De ruim 200 organisaties die zijn aangesloten bij VPTZ Nederland ontvangen in de week voor kerstvakantie een pakket van 600 tot 650 mondkapjes voor hun vrijwilligers. Deze donatie wordt mogelijk gemaakt door ACT commodities Group.* Logistiek dienstverlener Fox Group zorgt ervoor dat de mondkapjes bij de VPTZ-organisaties worden bezorgd.

 

ACT Commodities: "Juist in deze tijd is het ontzettend belangrijk om als organisatie verder te kijken dan alleen de eigen business. We zijn verheugd dat we met de donatie van de maskers aan VPTZ Nederland onze laatste levering van gezichtsmaskers aan de zorg succesvol volbracht hebben. Inmiddels richten wij ons op het inzamelen van donaties voor de Blijf Groep, een groep die ook hard geraakt is door COVID-19 gezien de impact die het virus heeft wat betreft de toename in huiselijk geweld. We hopen dat dit anderen inspireert zich op een soortgelijke wijze in te zetten".

 

Deze gift draagt eraan bij dat de 12.000 vrijwilligers ook in deze coronacrisis mensen in de laatste levensfase kunnen bijstaan. VPTZ Nederland én de leden zijn dan ook erg dankbaar voor dit fantastische kerstpakket in deze bijzondere tijd. De organisaties zien dit als een waardevolle blijk van waardering en ontvangen de mondkapjes met open armen: “Een prachtige gift, erg sympathiek en bemoedigend in deze tijd. Wij gebruiken veel mondkapjes per week, dus dit is een zeer welkome aanvulling!”

 

VPTZ Nederland

VPTZ Nederland is de koepelorganisatie voor organisaties die, met inzet van vrijwilligers, mensen ondersteunen in de laatste fase van hun leven. Dit wordt zowel bij mensen thuis, in hospices en steeds vaker ook in zorginstellingen geboden. VPTZ Nederland ondersteunt ruim 200 organisaties waar 12.000 vrijwilligers actief zijn.

 

*ACT Commodities Group (internationaal handelshuis in emissierechten en sustainability producten.

 

bericht overgenomen van VPTZ.nl