Hospice deelnemer fairtrade Waddinxveen

maandag - 8 november 2021

Het hospice in Waddinxveen is deelnemer geworden in Fairtradegemeente Waddinxveen. Op 3 november tekenden directeur Marianne Boone en Dirk Lont, voorzitter van de werkgroep Fairtrade, een verklaring. Daarna werd de sticker van deelname bij de ingang van het hospice geplakt.

 

“We waren al langer van plan om deelnemer te worden, maar corona stond in de weg. Dat gold ook voor de Goudse vestiging van onze organisatie”, aldus de directeur. In haar terugblik vertelt zij over de gevolgen van corona: enerzijds onzekerheid, afstand en anders werken, anderzijds veel aandacht voor elkaar en ongekende betrokkenheid. We steunen op veel en zeer betrokken vrijwilligers, maar helaas zijn er ook die moesten stoppen gezien hun kwetsbaarheid of die van hun naasten. “De band met gasten en vrijwilligers is groot. Voor beide voelt het hospice als een thuis”.

 

Voorzitter Lont was blij met de nieuwe deelnemer. “Niet alleen winkels, ook scholen, kerken, bedrijven en organisaties kunnen deelnemer worden als ze een voldoende aantal producten met het keurmerk fairtrade aan medewerkers, gasten en bezoekers aanbieden”. Hij vertelde dat die producten gemaakt worden met respect voor milieu en arbeidsomstandigheden en een minimumprijs hebben plus een premie voor bijvoorbeeld een school.

 

De inkoper van het hospice, Elly, had de producten op tafel uitgestald. Het betreft zowel koffie en thee als ingrediënten voor maaltijden. Na de ondertekening plakte zij de sticker van deelname naast de voordeur.  

  

Voor meer informatie: www.steunpuntmh.nl en www.fairtradewaddinxveen.nl