Interview met Boodschappen Vrijwilliger Elly

dinsdag - 1 februari 2022

Vrijwilligers zijn onmisbare schakels in onze organisatie. In de serie 'Interview met' vertellen vrijwilligers over het werk wat ze doen voor onze organisatie.

Als eerste is Elly van der Klugt aan de beurt. Zij doet trouw elke week de boodschappen voor het hospice in Waddinxveen. 

 

Interview met Elly

“Wie komt er weleens bij de Action”, was een paar jaar geleden de vraag op een e-mail aan de vrijwilligers. Omdat ik toch het plan had om er die week naar toe te gaan, reageerde ik meteen met “vertel maar wat je nodig hebt”. Voor ik het wist, deed ik de inkoop van toiletpapier, schoonmaakmiddelen en dergelijke maar niet alleen bij de Action. Later kwamen daar alle boodschappen bij die nodig zijn in de voorraadkamer.

 

Sindsdien ben ik veel prijsbewuster geworden, wat ook privé natuurlijk best handig is. De weekfolders van de supermarkten blijven thuis niet meer ongeopend liggen en elke week kom ik wel met 1 of 2 volle tassen naar het hospice. De boodschappen probeer ik zoveel mogelijk tegelijk te doen met mijn eigen benodigdheden voor thuis. Het personeel aan de kassa is er inmiddels al aan gewend dat ik regelmatig twee klanten tegelijk ben.

 

Meestal neem ik de boodschappen mee wanneer ik zelf zorgdienst heb maar als de nood hoog is, breng ik ze even langs en drink ik gezellig een kopje thee/koffie mee als daar tijd voor is. 

 

In het hospice zijn er collega vrijwilligers die inmiddels ook met mij mee denken. Zo krijg ik soms tips voor aanbiedingen en die worden dan af en toe ook door die vrijwilliger meegenomen als ze daar toch in de buurt moet zijn.

 

Sinds kort hangt naast de buitendeur van het hospice een Fairtrade sticker en kan men biologische thee en koffie drinken. Ook dat was een uitdaging om prijs/kwaliteitverhouding uit te vinden.