80 jaar! Jan van Eerden, vrijwilliger op financiën en secretariaat neemt afscheid

maandag - 16 mei 2022

‘Goh ben je nog steeds aan het werk?’ werd mij wel gevraagd. En de kinderen mopperden soms: ‘Wanneer houd je er nou een keer mee op? Dan zien wij je ook nog eens.’ Soms was het lastig om elkaar te treffen. Maar mijn kinderen krijgen nu hun zin, want in april 2022 word ik 80, een mooie leeftijd om te stoppen.

 

Jan van Eerden 80 jaar:

Een mooie leeftijd om te stoppen!

Wat zullen we Jan van Eerden, die bijna acht jaar als vrijwilliger voor de financiële administratie en later ook voor het secretariaat heeft gewerkt missen. Nou ja, niet helemaal, want hij laat zijn sporen na in de financiële administratie, die hij verder heeft gedigitaliseerd, maar ook in het nieuwe registratiesysteem dat per 1 januari 2021 in gebruik is genomen. De kroon op zijn werk want daarmee is de gasten- en vrijwilligersadministratie bijna geheel digitaal. Tot die tijd werkten we nog deels met een papieren archief, dat is nu bijna verleden tijd! We zijn er behoorlijk op vooruitgegaan.

 

Het gaf me structuur.

Jan vindt het mooi dat hij hier een bijdrage aan heeft kunnen leveren. Hij verhuisde in 1995 naar Waddinxveen om dichterbij één van de kinderen te zijn en stopte in 2002 met zijn werk als studentendecaan aan de Hogeschool van Amsterdam. Zijn partner werkte als vrijwilliger ondersteuning thuis in Gouda. Jan: “Toen er iemand voor de financiële administratie gezocht werd, heb ik dat opgepakt. Ik was ooit hoofd van een financiële organisatie, dus dat leek me wel wat. Toen mijn partner er twee jaar geleden mee stopte, heb ik dat ook overwogen, maar ik had er nog teveel plezier in. En het gaf me structuur, elke maandag en donderdag was ik er, ook tijdens de lockdown  ben ik gewoon blijven komen.

 

Goed voor mijn geestelijke fitheid

Vrijwilligerswerk bij een organisatie als deze is een zinvolle besteding en goed voor de geestelijke fitheid. Ik heb er veel geleerd in de omgang met mensen én het werken met de computer. Mijn kinderen en kleinkinderen hielpen me daarmee als ik er niet uitkwam. Stilzitten is geen hobby van me, dat ga ik ook nu niet doen. Ik heb de twee dagen alweer gevuld met het oppassen op onze kleinzoon van veertien maanden.  En we hebben een grote tuin, die heeft ook onderhoud nodig. Dat realiseer je je wel in dit werk, hoe luxe het is als je geen gezondheidsprobleem hebt. Daar ben ik dankbaar voor.”