Interview met Tuinvrijwilliger Roy

maandag - 25 juli 2022

Hallo,

Ik ben Roy van Tiel en zorg samen met een groep leuke vrijwilligers dat de mooie tuin van het Hospice Gouda er altijd strak bij ligt.

 

Meer dan 10 jaar geleden kwam ik in contact met Thea Wennekes. Zij vertelde over de vrijwilligers die de tuin bij het Hospice onderhouden. Ik was meteen enthousiast omdat ik het leuk vind om in de tuin te werken en de hospice heeft niet de minste tuin om in te werken.. Daarnaast was ik een paar jaar eerder mijn schoonvader verloren die een langere tijd ziek was. In die periode kwam het Hospice ook ter sprake. Uiteindelijk heeft hij hier geen gebruik van gemaakt omdat mijn schoonmoeder samen met thuiszorg voldoende zorg kon bieden. Maar het belang van het Hospice voor mensen waar dit niet mogelijk is werd mij toen wel duidelijk.

 

Sindsdien zorg ik een aantal keren per jaar dat de tuin weer netjes wordt. Hiervoor wordt een rooster opgesteld waarbij je in tweetallen een aantal weken per jaar wordt ingeroosterd. Mijn taak is bijna altijd om het gras te maaien. Maar soms worden ook weleens andere klusjes gevraagd. Zoals vorige winter toen er veel sneeuw was gevallen. Samen met mijn kids ben ik toen een aantal keer langsgeweest om ervoor te zorgen dat het Hospice goed bereikbaar bleef.

 

Iedere keer is het weer genieten als je het weer netjes hebt achtergelaten. Het geeft me een goed gevoel dat ik iets kan betekenen voor de mensen die in hun laatste levensfase zitten. Tenzij ze niet houden van een strakke mooie tuin maar die opmerking heb ik nog niet gekregen..

 

Roy