Geslaagde bijeenkomst Kwaliteitskompas

woensdag - 31 mei 2023

Woensdag 31 mei 2023 komen zo’n veertig vrijwilligers samen om in gesprek te gaan over het kwaliteitskompas van VPTZ Nederland.

 

Na een heerlijke lunch bij Flora in Boskoop vertelt Corien Bosveld, senior beleidsmedewerker bij VPTZ Nederland, over de noodzaak van kwaliteit bij VPTZ-lid organisaties, het ontstaan van het kompas en de weg die we samen kunnen gaan volgen.

 
VPTZ Nederland werkt aan kwaliteit door middel van het kwaliteitskompas. Met behulp van het kompas kun je kijken waar je staat als organisatie en bekijken wat je nog verder kunt ontwikkelen. Of constateren dat je het al heel goed doet en hoe je dat kunt behouden. Het kompas biedt een groot aantal instrumenten aan en lid organisaties pakken daar de instrumenten uit die voor hen van belang zijn.

 

Vier instrumenten

Op dit moment maakt Steun. Midden Holland gebruik van vier instrumenten.

Dit zijn:

  • Feedback naasten
  • Digitaal kwaliteitshandboek als praktisch hulpmiddel
  • Feedback vrijwilligers
  • Zelfevaluaties

 

Thema's

In het tweede deel van de bijeenkomst bespreken we in groepjes drie thema’s die met kwaliteit te maken hebben. Na de gesprekken presenteert elke groep zijn bevindingen.  De bevindingen van de groepjes zijn verzameld en de directie gaat daarmee verder aan de slag.

 

Al met al was het een informatieve en interessante middag.