Bij de mensen thuis werken past bij mij

maandag - 5 juni 2023

Inge werkt nog maar kort als vrijwilliger Ondersteuning Thuis, zo’n anderhalf jaar. Ze heeft een eigen massagepraktijk in Waddinxveen.  

 

'Als je mensen aanraakt, gebeurt er iets. Daarom heb ik een workshop complementaire zorg gevolgd bij Steun· Midden Holland. Je leert hoe je mensen rust kunt geven en pijn kunt verzachten met massages, aromatherapie, ontspanningsoefeningen, muziek. We hebben nu ook complementaire handmassage geleerd. We oefenen dat met elkaar om onze handelingen vloeiend te maken.

 
Er wordt van tevoren gewaarschuwd. Je wilt alles doen voor iemand, maar dat kan natuurlijk niet. Je moet aftasten, aanvoelen: 'Is dit oké wat ik doe?' En uit leggen wat je doet. Misschien wil iemand niet aangeraakt worden of kan het niet. Als iemand in bed ligt, ben je toch beperkt. Maar dat maakt niet uit. Met een metamorfosemassage hoef je alleen de hand aan te raken of een voet. Heel subtiel.

 

Ik kon altijd heel goed voor iedereen zorgen. Voor mijn man en mijn twee zoons, Boris en Max. Na mijn scheiding heb ik moeten leren om het allemaal voor me zelf te doen. Een jaar geleden ben ik naar Waddinxveen verhuisd. Ik ben 61 en mijn eigen balans is waar ik nu ben. Na al die veranderingen wil ik het zo laten. Daarom heb ik, toen ik hier kwam wonen, gelijk vrijwilligerswerk gezocht. Dat past bij mij, dat wil ik al zo lang.

 

Ik werk alleen maar bij de mensen thuis. Dat past bij me. Je krijgt eigenlijk het gevoel dat je iemands leven binnenwandelt. En je zet jezelf uit. Voor mij is dat makkelijk. Ik kijk wat er aan de hand is en doe gewoon wat nodig is. Meestal is dat heel praktisch. Als je met die instelling helpt, is wat je doet goed.

 

Er gebeurt meestal van alles bij iemand thuis, mensen zijn vol van hun eigen transformatie, zitten in hun eigen proces. Als je dat aanvoelt, kan je er echt voor iemand zijn. En het geeft mij ook een goed gevoel.' Daarom doe ik dit. Ik zoek naar wat me echt blij maakt, wat mijn ziel blij maakt.'

 

Inge

 

Meer lezen? Dat kan hier. Of wil je ook aan de slag als vrijwilliger? Meld je aan via een mailtje aan Annette of bel 0182-358199.