Lysandra Wiersma exposeert in 't Atelier bij hospice Gouda

woensdag - 30 augustus 2023

Elke eerste zaterdag van de maand houdt Steun. Midden Holland een Open Huis in 't Atelier achter het hospice in Gouda. Enthousiaste vrijwilligers vertellen over de ondersteuning die we bieden aan mensen die in de laatste levensfase zijn beland. Dit doen we in de hospices in Gouda en Waddinxveen, maar ook bij de mensen thuis. 

 

Tijdens het Open Huis kunnen belangstellenden ook een expositie bekijken. Vier keer per jaar wisselt de expositie en dit najaar exposeert Lysandra Wiersma

 

Als je aan Lysandra Wiersma vraagt wat zoal haar ervaringen zijn met betrekking tot het schilderen, kan je er maar beter even voor gaan zitten. Ze schilderde van jongs af aan bij kunstenaars in Wageningen en Den Haag. Ze volgde de Pabo-opleiding met als extra vakken textiele werkvormen en tekenen. Ze gaf tekenles op de mavo, maar ze kon geen orde houden. Dit tot grote ergernis van de conrector hoewel ze er zelf geen last van had. Ze gaf schilderlessen (acryl en aquarel) vanuit een handenarbeidwinkel, gaf les bij de Nederlandse Vereniging voor Huisvrouwen, aan de Volksuniversiteit en gedurende vele jaren gaf ze alle werkdagen schilderlessen thuis op haar zolderverdieping. Ze exposeert en verkoopt geregeld haar werk.

 

In 2019 legde ze vrijwel alle activiteiten neer. Ze nam tijdens de Hofstedendagen een kijkje bij het GouwePalet en besloot nu zelf eens bij een club te gaan schilderen waar ze vooral de gezelligheid erg waarderen kan. Ze schildert doorgaans geabstraheerde bomen aan de hand van zelfgemaakte foto’s. ‘Ik ben in de bossen opgegroeid, daar komt het waarschijnlijk van.’ Maar ze schuwt zeegezichten, landschappen en portretten niet in haar werk.

 

Tekst overgenomen van Gouwepalet.