Op bezoek bij Driestar vmbo leerlingen

woensdag - 28 februari 2024

Woensdag 28 februari 2024 hebben vrijwilligers Gonnie en Marlene onze organisatie gepresenteerd aan leerlingen van het VMBO-gt van de Driestar in Gouda. De docent Zorg en Welzijn wil graag dat haar leerlingen kennis maken met zorgorganisaties in de regio.


Gonnie is zorgvrijwilliger in het hospice in Waddinxveen en Marlene is vrijwilliger Ondersteuning Thuis. De vrijwillligers wisselen elkaar af met het vertellen over allerlei onderwerpen: er zijn twee hospices, maar we komen ook bij de mensen thuis. Als vrijwilliger in het hospice of thuis moet je goed met mensen om kunnen gaan. Alle vrijwilligers worden goed opgeleid. Wat is laatste Zorg?

  
De leerlingen zijn geïnteresseerd en stellen goede vragen, zoals ‘Betaalt het hospice dan al het eten enzo?’ En ‘Vanaf welke leeftijd mogen mensen komen?’ ‘Hoeveel vrijwilligers zijn er?’ ‘Hoe lang mag iemand blijven in het hospice?’  ‘Kun je ook stage lopen?’

 
Na het noemen van de Open Dag op elke eerste zaterdag van de maand sluiten Gonnie en Marlene de presentatie af. Het was eg leuk om te doen.
 

Driestar vmbo leerlingen luistern naar presentatie hospice

 

Driestar vmbo leerlingen luistern naar presentatie hospice