Weefkring Gouda exposeert in het hospice in Gouda

maandag - 11 maart 2024

Dit voorjaar worden er geen schilderijen geëxposeerd, maar weefwerkstukken van Weefkring Gouda, gemaakt door leden.

 

Weefkring Gouda bestaat al sinds 1978. Het ledental schommelt meestal rond de twintig leden. In de laatste vijf jaar zijn er net zo veel leden afgegaan [meest door ouderdom of ziekte] als erbij gekomen. De nieuwere leden zijn meestal jonger, willen veel leren en brengen ook weer eens andere weefsels en ideeën in.

 

De weefsters komen één keer per maand bij elkaar in ontmoetingscentrum Van Noord in Gouda. De leden bespreken waar ze mee bezig zijn en laten elkaar zien wat ze gemaakt hebben. Ook worden specifieke technieken en onderwerpen besproken.

 

De weefsels zijn drie maanden te zien tijdens het Open Huis van zaterdag 6 april 2024, zaterdag 4 mei 2024 en zaterdag 1 juni 2024. Bij verkoop van deze werken gaat een deel van de opbrengst naar de organisatie.

 

Weefwerk van Weefkring Gouda

 

Weefwerk van Weefkring Gouda