Expositie met als thema 'vogels

woensdag - 29 mei 2024

Weefkring Gouda heeft haar prachtige weefsel werken opgehaald en Atelier de Zwaan heeft een mooie expositie ingericht met als thema 'Vogels'. Te zien tot begin september.

 

De werken die in het Atelier achter het hospice in Gouda hangen zijn allemaal gemaakt bij Atelier De Zwaan in Gouda. Dagbesteding de Zwaan biedt creatieve en ambachtelijke dagbesteding voor mensen die moeite hebben om volwaardig deel te nemen aan het dagelijks leven. De reden hiervan kan psychisch, lichamelijk of een combinatie hiervan zijn. Hoe en waarom dat ontstaan is, staat bij hen niet centraal. Het interesseert hen meer hoe ze mensen kunnen helpen om de draad weer op te pakken. Kunst en ambacht is hiertoe een middel.

 

Atelier de Zwaan heeft een expositie ingericht met het thema “vogels”. Ze hebben hiervoor gekozen omdat het in deze tijd van het jaar zo fijn is om naar de vogels te kunnen luisteren en omdat ze denken dat de mensen die in het hospice verblijven misschien nog kunnen genieten van hun gezang. Daarbij is de natuur een favoriet onderwerp van hun deelnemers. Naast realistische vogels zitten er ook een aantal “vreemde vogels” bij.

 

De werken komen uit de zes ateliers van de Zwaan. Daar krijgen de deelnemers les van vakspecialisten die hen alle kneepjes van het vak kunnen bijbrengen. Er is een schilderatelier, keramiekatelier, textielatelier, designatelier, kunst- en papieratelier en een mix-atelier waar alle creatieve uitingen kunnen worden uitgevoerd. De Zwaan heeft naast Gouda, ook een locatie in Capelle aan den IJssel en in Leidschendam.

 

Tijdens het Open Huis van zaterdag 1 juni, zaterdag 6 juli en zaterdag 3 augustus van 11.00 tot 13.00 uur kan iedereen de werken komen bewonderen.

 

 

Schilderij met Vogel gemaakt door Atelier de Zwaan

 

Keramieken en geborduurde vogels door Atelier de Zwaan