Twee jongeren beginnen aan MDT traject in hospice Gouda

donderdag - 21 september 2023

Met enthousiasme begroeten we op 19 september 2023 twee jongeren die tot eind januari in het kader van een MDT traject ervaring komen opdoen in het hospice in Gouda. Ze worden begeleid door Netwerk Samen voor Goud en onze vrijwilligers Janie en Nelleke.

Leerlingen Anne-Jet en Suzanne vinden het best een beetje spannend. Janie heeft hen een beetje wegwijs gemaakt met als eerste doel dat ze het vooral niet eng vinden in het hospice. Met als uiteindelijk doel dat ze de dood een beetje normaal gaan vinden. Vooralsnog is het eerste doel gelukt.  ‘Ik heb ze niet weggejaagd’, vertelt Janie met een knipoog. 

MDT is de afkorting voor maatschappelijke diensttijd. Gedurende een aantal weken tot maanden zetten jongeren zich voor een paar uur per week vrijwillig in voor een ander. Ondertussen ontdekken ze hun talenten en ontmoeten ze anderen. MDT helpt jongeren hun draai te vinden in de samenleving en vergroot hun maatschappelijke betrokkenheid.

Via het project de Verschilmakers proberen we vrijwilligerswerk onder jongeren te stimuleren.