Snuffelstage vmbo leerlingen Driestar

maandag - 25 maart 2024

Vandaag zijn twee vmbo-leerlingen Zorg en Welzijn van de Driestar begonnen aan hun week snuffelstage in het hospice in Gouda. 

 

Na een rondleiding en een beetje uitleg hoe het reilt en zeilt in een hospice zijn de leerlingen Debora en Melissa aan de slag gegaan. Ze hebben een praatje gemaakt met een van de gasten. Ze hebben koffie en thee gezet, de overdracht bijgewoond, boodschappen gedaan, cake gebakken en uitgedeeld. 

 

Meilssa vertelt dat ze niet helemaal wist wat ze moest verwachten. "Ik dacht, we gaan alleen maar broodjes smeren, ofzo, maar dat is niet zo. Iedereen is gezellig, helemaal niet chagrijnig ofzo." Debora beaamt: "In het begin vond ik het best eng. Zou er een hele depressieve stemming zijn, maar het is eigenlijk reuze gezellig."

 

Met een snuffelstage krijgen middelbare scholieren de kans om een beetje rond te kijken op de arbeidsmarkt. Tijdens deze periode krijgen leerlingen vooral veel informatie, krijgen ze de kans om vragen te stellen en mogen ze misschien zelfs al wat lichte werkzaamheden uitvoeren. Het is daarentegen niet de bedoeling dat je daadwerkelijk een functie uitvoert en vaardigheden ontwikkelt. Een snuffelstage heeft namelijk als doel: kennis maken met het beroepenveld.

 

Via het project de Verschilmakers proberen we vrijwilligerswerk onder jongeren te stimuleren.