Terugkijken op het jaar 2023 in het jaarbericht

woensdag - 19 juni 2024

Het Jaarbericht van 2023 is uit en is hier te lezen. 

 

Wat een jaar om op terug te kijken. Ik weet bijna niet waar te beginnen. Een onstuimig jaar vol uitdagingen, vol vragen. Over tekorten op de arbeidsmarkt in de thuiszorg: Zijn we ons bewust van de consequenties? Over mensen die vrijwilligerswerk willen doen en zich tegelijkertijd minder willen vastleggen: Zijn we flexibel genoeg om aan hun wensen te voldoen? Over de toegenomen vraag naar hospiceplekken: Is uitbreiding een oplossing of tast dat ons bijna-thuiskarakter aan?

 

Het is verbazend wat we hebben gedaan in 2023. Hoe veerkrachtig we zijn, onze vrijwilligers vooral die er onverminderd waren, voor de cliënten én voor elkaar. Die blijven doen waar ze goed in zijn, de kern van ons werk: mensen met een korte levensverwachting en hun naasten ondersteunen.

 

Wat dat voor nabestaanden betekent, lezen we in het gastenboek en de zorgvuldig gekozen kaarten met mooie woorden van dank. En we ervaren het in liefdevolle traktaties en donaties.

 

Het is de omgeving die beweegt en wij bewegen hoe dan ook mee. Door onze eigen organisatie goed op orde te hebben. Het Kwaliteitskompas van VPTZ Nederland is daar een belangrijk middel in. We zijn er in 2023 mee gestart en willen in het voorjaar van 2025 aan de lidmaatschapscriteria voldoen.

 

En door beter of anders samen te werken met onze zorgpartners en collega-organisaties. Daarin hebben we in 2023 grote stappen gezet. We zijn in beweging, we zijn op de goede weg.

 

Marianne Boone

directeur